sunnuntai 8. joulukuuta 2019

NOBU - käynti gourmet ketjuravintolassa

Marraskuisen Kuala Lumpurin paahteinen päivä hämärtyy ja me sovittelemme päälle jotain muutakin kuin uima-asuja ja flipflopeja. Taksia ei tarvita, koska kohteemme Nobu löytyy viereisestä talosta kerroksesta 56. Kyseinen talo on osa Petronasin kompleksia, joka tunnetaan kaksoistorneistaan.

Nobu on kokki Nobuyuki Matsuhisan luomus. Hänen aikoinaan omalaatuinen japanilaiskeittiötä muihin kulinaarisiin suuntiin fuusioiva tyylinsä nosti hänet jetsetin suosioon Losissa ja ystävyys Robert de Niron kanssa sai heidät avaamaan ensimmäisen NOBUn vuonna 1993. NOBU (, jonka kirjoitan tästä eteenpäin "Nobu", koska kapitaalit ovat kamalia) on ollut menestys ja ravintoloita onkin nykyisin 39 kappaletta, ketjurafla siis. Ihan niin kuin Amarillo tai Rosso.

Kuala Lumpurin Nobu sisustus on pääosin moderni aasialainen: puuta, pehmeää valoa, yksinkertaisia muotoja. Suurin sisustuselementti ovat lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, joista aukeaa näin korkealta upea näkymä! Aikamoinen kontrasti itse sisustuksen kanssa. Meidän ohjataan pöytään kirjaston viereen. Kirjasto toimii myös tupakkahuoneena, joten ei ihan ykköspaikka. Alkudrinksuiksi whiskey sourit, jotka olivat todella viinaiset. Yyh.

Amusena keltapyrstötonnikalaa, joka oikeasti kuuluu makrillien heimoon. Mukana jalopenoa, korianteria ja joku hyvin käynyt soijakastike. Peruskivaa sushia, ehdottomasti hyvää, mutta isoin whoooaaa-elämys jää puuttumaan. Olin valmiiksi järjestänyt meille paikan pisimmän menun, chef's special omakasen, joten tarjoilijan tehtäväksi jäi tulla varmistamaan allergiat ja kysellä viinien perään. Pullollinen ylihintaista rieslingiä pöytään.


Ensimmäinen ruokalaji on rapua ja kaviaaria, kevätsipuli, soijakastike ja chilitahna. Komponentit olivat kohdallaan upeaan ruokalajiin, mutta chili peitti alleen ihanan ravun ja upean belugan. Mitä tuhlausta! Seuraavan vuorossa pitaijaa, mixed ceviche, pinaattia ja balsamicoa. Ihmeellinen kasa, mutta nyt oli maku kohdallaan. Balsamico ja ceviche toimivat loistavasti yhteen samalla kun pitaija tuo aasialaisvivahdetta annokseen.


Tempuroitua rapua. Rasva ja taikinahan ovat väkisin hyvää eikä rapua ainakaan huononna tätä annosta. Pikkuisen sientä, chiliä ja vähän vihreää. Annos on ihan kiva, ei spesiaali, mutta iso iso ihmetyksen aihe on, että miksi ihmeessä jaetussa annoksessa ei ole tasamäärää asioita. Nyt saimme pelata KSP:tä, jotta pääsimme lopputulokseen siitä kuka syö mitä.


Chilistä meriahventa ja jalopeno-miso. Annos turhan pieni, maku sentään kohdallaan. Klenserinä annoksessa pikkelöityjä hedelmiä, mikä oli mielikuvituksellinen valinta. Tarjoilija näemmä huomasi meidän turhautumisen pöytämme paikkaan ja turhaan käsien heilutteluun, kun pyrimme saamaan lisää vettä ja siirsi meidät jokin aika sitten vapautuneeseen kulmapöytään - ravintolan paras paikka.

Wagyu härkää, kasviksia, merisuolaa, kastikkeina teriyaki ja joku tuntematon korealaissoosi. Lisämaksusta tryffeliä päälle. Kreisin hyvää punaista lihaa! Siis oikeasti. Hullua. Vaikka ilta tähän asti oli ollut sellaista perus-jees -tasoa, niin tämä toimi. Kastikkeet tukivat upeasti lihan makua.Jälkiruokashow alkakoon. Joko ravintolalla oli kiire tai sitten tämä on tapana, mutta molemmat jälkiruoat tuotiin pöytään samanaikaisesti. Suklaapallo, joka ei ole meille enää uusi tuttavuus, koska vastaavaa on saanut maistaa mm. Pietarissa. Eli jäinen pallo, joka on sisältä sula ja päälle kaadetaan kuumaa suklaakastiketta. Näyttävää ja tosi suklaista. Mukana sake-jäätelöä, kanelivaniljamökköä ja manteli-vihreä tee -crumble. Toisena jälkkärinä litsi, guava, mango yms. hedelmää,  yamamomo-granite ja riisisiirappia. Yhdessä nämä jälkiruoat toimivat ok; toinen tuhti ja toinen raikas.


Nobu on historiansa kanssa näkynyt lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Markkinointikoneisto on pöhissyt juuri niin kovaa kuin Amerkikassa vain voi. Vaikka ravintolan ruoka oli kyllä hyvää, niin ei se ylisuuren hehkutuksen asteelle kuitenkaan yllä. Tuomio: amerkikkalainen ketjuravintola, pikkuisen parempi sellainen. Hintalappu nelisen sataa euroa, joka on liian iso laatuunsa nähden.

Raadin arvio:
Ruoka 7-
Juoma -- (pysyimme valitsemassamme viinissä, lista oli aika suppea)
Palvelu 6,5
Kokonaisuus 6,5

Isoimmat plussat ja miinukset:
+ Härkä
+ Näkymät
- Palvelu
- Hinta

Mikä: Nobu-ketjun Kuala Lumpurin ravintola.

www.noburestaurants.com/kuala-lumpur


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti