tiistai 8. syyskuuta 2015

Sicapelle - Jumalaista kateenkorvaa Porvoossa

Ilari:
Kavereiden häät toivat meidän kesäiseen Porvooseen. Aina tätä kaupunkia hehkutetaan niin pirusti. En mä oikein tiedä miksi: joo, tää vanha kaupunki on ihan kiva, mutta ei aina tarvitse hehkuttaa #paskasomessa, että on käynyt Porvoossa.

Paitsi, että nyt täytyy.

Sicapelle. Vallan viehättävä pikku italialainen vanhan kaupungin ytimessä Hotelli Onnin yhteydessä. Ilta alkoi saapumisella hotellin pihapiiriin. Jo pikkuisen laskeutunut hämärä yhdistettynä noin 20 asteen lämpötilaan, on harvinaista herkkua Suomessa. Todella idyllistä. Pihan pöydät olivat täynnä ruokalijoita, jotka tuijottivat uhkaavasti. Onneksemme meidät ohjattiin sisälle ja baaripöydän päätypaikalle. Hyvä paikka, selkä seinää vasten.


Sisältä Sicapelle on pienehkö. Idyllinen. Sopivan rustiikki ja robusti. Jotenkin pystyi aistimaan, että illasta tulee tosi hyvä. Menun osalta pituuteen sai vaikuttaa, kukaties sisältöönkin, mutta tyylillemme uskollisesti päädyimme valitsemaan pisimmän mahdollisen. Koska, miksi ei.

Menu oli kuuden ruokalajin mittainen. Pelin avasi mätinen amuse-bouche; vielä ei säväyttänyt. Samaan aikaan pöytään tuotu leipä oli perus-jees. Mutta sitten räjähti. Ensimmäisen virallisena ruokalajina sisään naarattiin toast skagen talon tapaan. Sairaan kaunis annos, ja todella ihana twisti tehty perinteiseen ruokalajiin. Annoksen väri, asettelu ja maku olivat, noh, aikalailla täydellisiä.

Myös seuraavat ruokalajit olivat todella kauniita ja raaka-aineet maultaan aitoja. Mutta illan ehdoton kohokohta oli kateenkorva. Eihän sitä koskaan ole kovin kaunis katsella, mutta maku oli taivaallinen. Puoliksi syödyn kateenkorva-annoksen kuvaaminen ei olisi tehnyt oikeutta tälle makuhermoja kutkuttelevalle mestariteokselle. En muista milloin olisin jotain niin suussa sulavaa syönyt. Upea kokemus. Kiitos!


Tiina tykkäsi jälkkäristä. Sopivasti keksiä, jätskiä ja soppaa lautasella. Ja kukkasia. Kaikessa oli
kukkasia. Kaikki oli kaunista.

Viinit olivat hyviä, mutta eivät häkellyttäviä. Pikkupikku jurriin saatoin tulla, en pahaan. Aamulla pääsi vielä lenkille.

Palvelu oli välitöntä. Henkilökunta osasi selvästi lukea asiakaskuntaansa ja palveli erilaisia ihmisiä hieman eri tavalla, kuten kuuluukin. Meitä ei kukaan missään vaiheessa unohtanut, homma oli ripeää ja kaikkiin uteluihimme vastattiin. Kuulemma kukat ja yrtit tulevat omasta puutarhasta.

Loppulasku oli reilu pari sataa. Ei halpa, ei kallis.

Raadin arvio:
Ruoka: 8
Viini: 7
Palvelu: 8
Yleisesti: 8

Isoimmat plussat ja miinukset:
+ Tosi tosi tosi kiva miljöö
+ Kateenkorva!!!! (ja kukat. t: Tiina)
+ Kiva ja välitön palvelu
- Ärsyttää, kun ei jäänyt oikein mitään pilkattavaa

Mikä: Sicapelle, Porvoon vanhan kaupungin ytimessä oleva italialaishenkinen pieni ravintola. Suosittelemme. "Sicapelle Dining & Wining on kunnianosoitus elämänilolle, naurulle, hedonismille, kommelluksille, erinomaiselle viinille ja ruoalle, taiteelle..."

www.sicapelle.fi

Tapahtui kerran Porvoossa 22.8.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti