Ilari:
Tulipa ihan hirmuinen tarve istua iltaa pitkän kaavan
kautta, kun Tiinan vinkkauksesta surffasin La Maisonin sivuille. Kuukausi
taaksepäin Eirassa avattu ranskis sai toimia krapulapäivän illan kohteena.
Raflan lokaatio on sinänsä hyvä, mutta kuulemma ei
kuitenkaan. Viimeisen kymmenen vuoden aikana samoissa tiloissa on toiminut 20
eri ravintolaa. Ans' kattoo miten näille käy. Sali on täynnä ja hälyinen,
onneksi meillä kävi tuuri ja meidät ohjattiin perälle kahden hengen
kabinettiin. Iiihhanan romanttista ja epäsosiaaliseen fiilikseen sopivasti pois
muiden ihmisten luota. Kahden hengen kabinetteja ei liian usein vastaan tule ja
kaipa tätä voi vuosipäiviään viettäville romantikoille suositella, jos ei huono
ilmastointi ja kuumuus haittaa. Vanhan talon ongelmia.
Ruoka oli hyvää. Osittain jopa tosi tosi hyvää. Alla
pornokuvia annoksista. Omat suosikkini löytyivät kolmella tavalla valmistetusta
kukkakaalista. Mahtava annos, joskin totaalisen epäkuvauksellinen.
Kukkakaaliakin parempi oli kuitenkin karitsa. Karitsa oli niin hyvää, että
pistää vihaksi. Vihaksi siksi, kun tiedän etten täysin vastaavaa annosta tule
enää koskaan kokemaan. Tosi tosi tosi hyvää. Tiina mehusteli
Lunta ja Jäätä
-nimistä jälkiruokaa. Myönnän, annos oli kiva yhdistelmä raikkautta ja hauskaa
esille panoa. Ja sitä oli paljon! Annoksen hunajakenno toi mukavaa suutuntumaa
muuten kuohkeaa lapioitavaan. Muista ruokalajeista nostaisin erikseen esiin
osterit, joita oli höystetty shampanjageelillä ja pinjansiemenellä. Osterit
ovat käytännössä aina turhaa ruokaa, vaikkakin kivan näköistä; tällä kertaa
ostereista oli kuitenkin saatu muutakin irti kuin vain suolainen maku. Hyvä.
Viinipakettia ei ollut, mutta hovimme kaatoi meille
mielenkiintoisia ranskalaisia yksilöitä tarpeen mukaan. Viinivalinnat olivat
omasta mielestäni ok, eivät spesiaaleja, mutta hyviä. Mikään juomista ei
ansaitse erityistä hehkutusta tai haukkua.
Palvelu oli hyvää, mutta. Mutta mutta. Kaikki oli
sympaattista, mutta jokin jätti kylmäksi. Jäi vähän fiilis, että meidät
unohdettiin takakabinettiin. Kaikki selvästi yrittivät kovasti, mutta palvelu
olisi kaivannut jonkinlaista koordinointia. Paikkaa varmasti auttaisi
kokeneempi salimanageri tai rp, joka vetäisi suuntaviivoja enemmän.
Interiööri oli siisti. Kabinetin kultainen senkki ja ovi
olivat hauskoja yksityiskohtia. Vessoissa oli kankaiset käsipyyhkeet, jotka nyt
ovat must. Tiina lämmitti hyvätasoinen hiuslakka naistenhuoneessa. Se oli
tarpeen, koska kuuma kabinetti latisti tukan...pentele. Eihän sitä nyt voi
lättänä päässä syödä.
Lähdin syömään sivuilla mainostettua 14 ruokalajin menua. Ei
onnistunut. Menu oli 7 ruokalajia. Kuulemma raaka-aineita päässyt loppumaan!!??
Ei niin vaan voi käydä. Ja hei, commoon. Ei niitä raaka-aineita lopu seitsemän
ruokalajin edestä! Tosi amatööripuuhastelu fiilis jäi heti alkuun, kun tämän
kuulin. Onneksi kelvokas ruoka paikkasi kuitenkin asiaa jonkin verran. Perus
jees, ei hyvä.
Hintaluokka: Hintalappu oli noin 250 euroa. Viinit yllättävän kalliita.
Raadin arvio:
Ruoka: 6
Viini: 7
Palvelu: 6
Yleisesti: 6
Isoimmat plussat ja miinukset:
+ Ihanan intiimi oma kabinetti
+ Rento ja välitön tunnelma ilman turhaa pönötystä
+ Karitsa ja osterit!
+ Vieraskirja
- Kabinetti, varaudu bikinein, täällä tulee kuuma
- Hintavahko viinivalikoima (ei viinipakettia)
- Pettymys: 14 ruokalajin superpitkä illallinen vaihtui lennosta seitsemään
- Jokin viimeinen silaus jäi puuttumaan. Mitään yhtä selkeää syytä tähän ei ole vaan yleensä se on monen pienen yksityiskohdan summa. Tarjoiluhenkilökunnan tehtävänä on tehdä hienosta kokemuksesta elämyksellinen, aina alkuminuuteista loppuhyvästeihin. Tänä iltana se jokin jäi puuttumaan.
Mikä: La Masion: Tehtaankadulle avattu fine dine -henkinen ravintola. ”Casual atmosphere combined with ultra fresh, ethically chosen ingredients” - Chef de Cuisine, David
www.lamaison.fi
Testiryhmän isku 12.9.2015.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti