sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Whiskey sour - täydellisen drinkin metsästäjät


Nyt pieni poikkeus postauksiin. Meillä on perversio, tosi tosi likainen sellainen. Aina joskus meille tulee pakottava tarve löytää kaupungin paras whiskey sour -drinksu. Olemme tätä jahtia tehneet jo lukuisissa kaupungeissa ja maissa, ja lähes aina se illan viimeinen on paras. Miten se voikaan aina mennä niin!

Pari sanaa paukusta. Kuten kaikissa drinkeissä, resepti vähän vaihtelee paikasta toiseen, mutta perusohje on kutakuinkin 3 osaa bourbonia, 2 osaa sitruunamehua ja 1 osa sokerilientä (tai soveliasta siirappia) sekä kananmunan valkuaista. Jotkut hullut jättävät munanvalkuaisen pois. Saisivat hävetä. (side note: tietyissä Ameriikan osavaltioissa/kaupungeissa/baareissa ei raakaa munanvalkuaista saa, koska sehän levittää kaikkia mahdollisia tauteja)

Drinkki jäähdytetään, ravistetaan ja tarjoillaan mieluiten old fashioned -lasista. Koristeluun appelsiinia. Lopputuloksen kuuluu olla kuohkea ja kaunis. Drinksu on niin vanha, että varmaa tietoa historiasta ei ole, mutta ensimmäiset maininnat paukusta ovat 1800-luvulta Ameriikoista, joten ihan tuoreesta tuttavuudesta ei ole kysymys.

En pysty nimeämään mistä löytyy paras whiskey sour. Menkää ja metsästäkää oma suosikkibaarinne. Sen tiedän, että on se niin mukava lähteä bar-hoppaamaan, kun on näin ylevä agenda. Alla kuvia metsästyksemme tuloksista. Mikä on sinun suosikkidrinkkisi?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti