maanantai 31. lokakuuta 2016

White Guide Nordic 2017 julki - uusi ykkönen Suomeen

White Guide, Michelinin haastaja Pohjoismaissa, julkaisi vuosittaisen kirjansa tänään. Mitä huomioitavaa? Suomen listaykköseksi nousi Ask, joka nousi myös Pohjoismaisen rankingin sijalle 29. Onnittelut Filipille ja Lindalle! Köpiksen kuuluisuus Noma, joka sulkee vuodenvaihteessa, ei kelvannut listalle sulkeutumisensa takia. Sama tilanne Tukholman Frantzénilla.


White Guide pisteyttää ravintolat ruoan (pisteitä 0–40), palvelun (0–20), juomien (0–20) ja miljöön (0–20) mukaan. Näistä ruoka on määräävin rankingin osalta, muut osa-alueet ovat rankingin osalta lisätietoa. Suomalaiset raflat eivät ihan kärkikahinoihin päässeet ja top30:ssa on huomattava määrä kööpenhaminalaisia ravintoloita, yhteensä seitsemän piesten Tukholman yhdellä. Ihan kaikkea en White Guidesta ymmärrä; mm. Virosta löytyy listauksessa kaksi ravintolaa, jotka pisteiden valossa kuuluisivat kolmenkymmenen joukkoon, mutta eivät siellä ole.

Suomen listauksessa mukana runsaslukuisesti uusia ravintoloita ja omasta mielestäni myös totaalisia huteja (kuka hullu suostuu käymään The Cockissa!). Nooh. Listauksista voi aina olla montaa mieltä.

Suomen Top 10 on hyvin tuttua luettavaa ja Kaskista lukuunottamatta Helsingistä:
1. Ask
2. Chef & Sommelier
3. Olo
4. Kaskis
5. Finnjävel
6. Demo
7. Grön
8. Lyon
9. Savoy
10. Nokka

Listauksen voit katsoa vaikkapa -->täältä<--.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti