tiistai 26. huhtikuuta 2016

Elite Traveller: Top 100 restaurants 2016

Gaala-sesonki alkaa olla lopuillaan. Viikontakaisen Elite Travellerin top 100 ravintolalistauksen jälkeen jäljellä taitaa enää olla maailman 50 parasta ravintolaa -listaus ja kotimaiset missikisat.

Halusin pikaisesti nostaa pari huomiota viimeviikkoisesta listauksesta. Ensinnäkin Alinea, jossa mekin olemme käyneet, on listaykkösenä. Kerran käyneenä en voi muuta kuin ylistää paikkaa! Vaikka aikalailla subjektiivisia nämä listaukset ovatkin, niin kovin harvoin nuo top 20 paikat pettävät.

Viime aikoina parjattu Thomas Kellerin toinen kruununjalokivi Per Se paransi sijoitustaan: neljänneksi. Usein ei minkään listauksen on top 10:ssä ole kiinalaista ravintolaa. Tai siis, ei "kiinalaista ravintolaa" vaan ranskalainen ravintola, joka sijaitsee kiinassa: Robuchon au Dome Macaosta. Jo toistamiseen top 10:ssä!

New Yorkin Daniel, jonka olen kokenut joitakin vuosi sitten, putosi 14. sijalle, mutta jos ei laatu ole tippunut, niin on käymisen arvoinen. Maaemo nyt on listalla tietenkin. Sijoitus 29. Muita pohjoismaisia ovat mm. kööpenhaminalaiset Geranium ja Noma. Ja tietenkin listalta löytyy Alain Ducassea, Gordon Ramsayta, Heston Blumethalia ja muita tuttuja.

Tulee taas nälkä rankingia lukiessa ja täytyy varmaan mennä Momondoon katsomaan lentoja.

Ja vielä: samalla Elite Traveller palkitsi vuoden keittiömestarin. Tällä kertaa haarukka osui Gordon Ramsayhin. Teille, joille Gordon on vain Hell's Kitchenin ja muiden laatuohjelmien rääväsuu, tässä on pieni infopläjäys: Gordonilla on takanaan 16 michelin tähteä ja jätkän nimikko ravintola Lontoossa on säilyttänyt kolme tähteä jo 15 vuotta. Enemmän tähtiä toimivista keittiömestareista taitaa olla vain suurmaisteri Alain Ducassella.

1 kommentti:

  1. Ja tässä loistavasti avattu hypeä top50-listauksen ympärillä http://www.gq.com/story/50-best-restaurants-list-backstory

    VastaaPoista